070-355 80 40
Aanmelden

Over ons

Ons doel

Waarom is UP geen gewone brasserie?

  • UP is een leer/werkbedrijf voor verslaafden in herstel
  • UP geeft onze leerlingen een nieuwe kans
  • UP leidt op tot medewerker fastservice (MBO-2)
  • UP helpt onze leerlingen bij het vinden van een baan
  • UP vermindert de kans op terugval in verslaving
  • UP heeft als motto “diervriendelijk en duurzaam”
  • UP is een diervriendelijk/duurzame lunchroom waar kwaliteit en het verwennen van gasten hoog in het vaandel staan
  • UP verzorgt uw catering tot 500 personen
    UP bevordert de lokale economie door de inkopen te doen bij leveranciers in en om Den Haag

De Leerlingen

De leerlingen die bij UP stage lopen hebben allemaal een verslavingsverleden maar zijn super gemotiveerd om een switch te maken. In de Brasserie krijgen onze leerlingen de mogelijkheid een nieuwe start te maken. Vier dagen in de week lopen zij stage in de keuken of de bediening onder leiding van bevoegde docenten. Op maandag volgen ze lessen in de Brasserie in bijvoorbeeld; vak theorie koken, Nederlands en rekenen. Keihard werken dus! De leerlingen worden in één jaar opgeleid tot medewerker fastservice (MBO-2). Na deze periode gaan wij ze helpen om een baan te vinden.

Wil jij je aanmelden? Vul het formulier in

Initiatiefnemer UP

Als geen ander weet ik wat het is om een tweede kans te krijgen. Toen ik jaren terug vastliep in mijn werk en privéleven, leek een opname de enige mogelijkheid om mijn problemen te overwinnen. Het bleek de belangrijkste eerste stap te zijn in de goede richting, maar eenmaal weer ‘buiten’ begon het pas echt moeilijk te worden. Daar moest ik het alleen zien te redden en dat bleek -ondanks de steun van mijn gezin- geen makkelijke opgave. Gelukkig heb ik de kans gekregen om, met minimale ervaring, te starten als docent Horeca en Voeding en tegelijkertijd een HBO opleiding te gaan volgen. Geen makkelijke opgave op je 45e, maar het bleek mijn redding! Ik had weer een doel, een toekomstperspectief en geen tijd om opnieuw de verkeerde kant op te gaan.

Tijdens mijn studie ontstond het idee om anderen ook deze tweede kans te bieden. Het idee voor UP was geboren! Jonge ex-verslaafden structuur, regelmaat en eigenwaarde bieden en boven alles toekomstperspectief. Een mooiere missie kan ik mij niet voorstellen.

Willem Govers

Initiatiefnemer UP